ליווי כיתה במשבר
סוגיות חברתיות צפות בכיתה ללא הרף? ההורים מתלוננים על אווירה עכורה? אתם מודאגים מנורמות התנהגות חברתיות בכיתה?
ליווי כיתה במשבר הוא המענה בשבילכם!
ליווי כיתה במשבר הינו מענה שנולד לאור 12 שנות התנסות במערכות חינוך יסודי ועל יסודי.
המענה כולל פרקטיקות ישומיות לצד תפירת חליפה מותאמת לכיתה. זהו מענה פרטני וממוקד לכיתות החוות משבר חברתי.
בליווי כיתה במשבר אנו נפגשים עם מחנכת הכיתה ואנשי צוות משמעותיים נוספים בכיתה
ומלווים אותם בהפעלת תכנית התערבות חברתית בהתאם למאפייני הכיתה.
במשך 6 מפגשים בזום מחנכת הכיתה ואנשי צוות נוספים רוכשים כלים וידע פרקטי על מנת להתמודד עם סוגיות חברתיות העולות בכיתה כגון כיצד לטפל בדחייה חברתית, איך לייצר נורמות חברתיות חיוביות בכיתה, כיצד ניתן למנוע חרם וכן איך לקיים ניהול כיתה חברתי.
כל זאת במטרה לשפר את האקלים החברתי בכיתה ולצמצם בה את הפערים החברתיים.
צוותים מספרים על התוכנית
"הדבר הגדול ביותר שיהודי יכול לעשות - זה לעשות טוב ליהודי אחר" (אדמור מפיאסצ'נה).
התברכה ישיבת בני עקיבא ראשון לציון בליווי מקצועי של צוות מכון תעצומות בניהולה של אודליה אלקובי. המכון מלווה את הישיבה בקבוצות העצמה חברתיות שחוללו פלאים. בנים שאותגרו מכל ארוע חברתי וכל חיכוך חברתי היווה עבורם איום של ממש הפכו להיות ממובילי ארועים ישיבתיים, מדריכים בסניפים, נציגי הישיבה בפורומים רבים ומגוונים. התוצאות מעידות כאלף עדים על שיטה מקצועית מוכחת ממנה הנהנים הגדולים אותם נערים מאותגרים.
לא בכדי החלטנו ללמוד את השיטה. שרה גוטליב, ממדריכות המכון ליוותה את צוות הרמים ובהשתלמות שנתית מרתקת העניקה לנו כלים לעבודה חינוכית באורנטציה חברתית בכיתות. זאת ועוד ששניים ממחנכי הכיתות בחרו להשתלם ולהפוך בעצמם למנחים מטעם מכון תעצומות.
אני מברך את אודליה וציוותה שיפוצו מעינותיה המבו…
ממליצה בחום להגיע ללמוד ולהיחשף לעולם החברתי המרתק ש"תעצומות" מביאה לעולם, למרצים מהשורה הראשונה בנושא ולמידע הכי עדכני שיש! בהצלחה
הרב אריאל רוקח ראש ישיבת בנ"ע ראשון לציון
זכינו לעבור השנה כצוות מחנכות השתלמות של תעצומות. כבר במפגש הראשון הפידבקים מהמחנכות היו מצוינים ומשמחים- השתלמות פרקטית, מחוברת לשטח, שנותנת להן הרבה מאד כלים לעבודה היומיומית בשדה החינוכי המאתגר. למדנו יחד המשגות חדשות, למדנו להתבונן לעומק בתלמידות ובאינטראקציות השונות, ונוצרה שפה משותפת שעוד היום ממשיכה ללוות אותנו במיפויים חברתיים, ותוכניות עבודה כיתתיות ופרטניות. העבודה אמנם רק התחילה, אבל התפיסה בלי ספק כבר השתנתה- מחוויה של חוסר אונים מול מצוקות וקשיים חברתיים, המחנכות הפכו למובילות ומקדמות sel וחוסן חברתי בכיתה. כל מחנכת גילתה שיש לה את הכח לייצר את השינוי ולהאמין שהוא ממש אפשרי ובר השגה!
רינת קורץ, יועצת אולפנת לוד
הקודם
הבא